Descoperă Transylvania World!
Managerul de brand al TransilvanieiNe extindem în întreaga lume >>

Evoluţia site-ului nostru

Urmăreşte evoluţia dezvoltării site-ului oficial al asociaţiei Transylvania World în limba română și engleză. Am demarat activitatea publică a asociației în 15 mai 2017 iar până în 01 decembrie 2023 vom publica versiunea finală a portalului nostru.MarcĂ

  • Am înregistrat la OSIM (Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci) marca combinată pentru brandul „Transylvania World”, 03180/12.05.2017.

DESPRE NOI | CONCEPTE OFICIALE

Despre noi

Asociația non-profit, managerul de brand Transylvania WorldTransylvania World este o asociație unică, non-profit, care a luat naștere în regiunea istorică și geografică Transilvania. Dezvoltăm și suntem proprietarii brandului Transylvania World, a brandurilor și mărcilor corelate care au legătură cu conceptele noastre de brand și pe care le licențiem pentru orice fel de produse și servicii.

Transylvania World investește în cercetare, dezvoltare, inovații și marketing alături de rețeaua globală pentru produse și servicii fabricate în Transilvania, sau licențiate ca atare. Ne ocupăm de promovarea regiunilor și tradiților transilvănene, bazându-ne pe adevărul istoric dar și pe miturile și legendele care au luat naștere pe aceste meleaguri în urmă cu mii de ani.

Lipsa de informații în legătură cu ceea ce înseamnă Transilvania, la fel ca și informațiile esențiale provenind din mitologia dacică omise în mod intenționat sau neintenționat, a dus la o popularizare a unor concepte senzaționale, reflectate în multe produse, filme, seriale sau servicii de o calitate îndoielnică, care nu au nimic în comun cu acest brand cu adevărat puternic. Noi adăugăm valoarea necesară. Află aici mai multe despre noi.
Află aici mai multe despre noi

Transilvania

Definiție și concept bazat pe adevăr istoric și date geograficeLocalizată în Estul Europei, pe teritoriul actual al României, mărginită și adiacentă cu Munții Carpați, Transilvania e locul unde a luat naștere prima civilizație a Europei, Cultura Cucuteni (care a precedat cu sute de ani așezările din Sumer și Egipt) și unde au trăit dacii, strămoșii românilor de astăzi.

Din punct de vedere etimologic, originea cuvântului Transilvania provine din îmbinarea cuvintelor latine „trans”  (de dincolo, a traversa) și „silvam (pădure)”. Cuceritorii romani vorbitori de limbă latină s-au referit în acest mod, în secolele 2-3 î. Hr, la teritoriul subcarpatic pe care l-au traversat și la cel aflat dincolo de pădurile pe care le întâlniseră în drum spre spațiul locuit de către daci.

Astăzi,, Transilvania este o locație turistică extrem de populară pentru cei care încep să o descopere, renumită pentru Munții Carpați și pădurile lor virgine, faună și floră, pentru satul și gospodăria tradițională, dar și pentru obiective cum ar fi cetăți medievale extrem de bine conservate, tradițiile locale pline de misticism și nu în ultimul rând pentru legendele țesute în jurul personajului Dracula, inspirat de domnitorul Vlad Țepeș (Vlad Drăculea).
Definiție și concept Transilvania

Concepte

Mitologia dacică și românească stau la baza brand-ului TransilvaniaVârcolacii, vampirii sau legendarul Dracula sunt doar câteva exemple din conceptele ce au luat naștere din istoria României sau din vechea mitologia dacică, care la rândul ei a fost influențată de către cea tracică. Cu toate acestea, povestea de brand a Transilvaniei nu este îndeajuns de cunoscută la nivel global.

Scriitori de success precum Bram Stoker și Jules Verne au fost inspirați de mitologia dacică și istoria României, promovând ficțiunea gotică, care ulterior a devenit extrem de populară în secolele 20 și 21 în lumea filmului. Serii precum Dracula, Frankenstein, The Twilight Saga, True Blood sau Underworld și-au găsit inspirație în aceste legende, dar potențialul nerevendicat rămâne enorm.

Transylvania World redefinește și aceste concepte fantastice, în spiritul miturilor dacice originale, păstrând în același timp adevărul istoric. Conceptele noastre scot în evidență caracterul pozitiv al vârcolacului și îl redefinește pe Dracula ca pe un mare lider român și unul dintre apărătorii civilizației occidentale. Încă există numeroase legende și creaturi mitice insuficient promovate, iar Transylvania World va continua să le prezinte.
Descoperă conceptele de brand


LOGO | STANDARDE | BRANDURI

Logo & Mărci

Transilvania este unul din cele mai promițătoare branduri ale lumii

Brandul Transylvania World și cele afiliate sunt mărci comerciale certificate, deținute de asociația non-profit Transylvania World. Logoul Transylvania World oferă asigurare pentru utilizarea autentică a termenului geografic „Transylvania”, a lui „Dracula”, precum și a celorlalți termeni care au legătură cu acestea. Conceptele noastre de brand se bazează pe fapte istorice reale și pe mitologia românească autentică.

Oferim asigurarea unei calități exemplare pentru produsele și serviciile licențiate.  Reprezentăm excelența, respectarea standardelor și autenticitatea tradițională de la planificări până la produsele finite.
Despre brandul Transilvaniei

Standarde

Standarde legate de brandurile Transylvania World

Brandul Transylvania World se referă la produsele și serviciile care se conformează standardelor și clasificărilor elaborate de cercetătorii asociației noastre. În funcție de tipul de produse sau servicii, partenerii noștri certificați, care afișează logoul Transylvania World și pe cele associate acestuia, se conformează standardelor de calitate și creează legătura între produsele sau serviciile lor și conceptele oficiale.

Clienții finali din toată lumea trebuie să fie mulțumiți atât de calitatea produselor sau serviciilor oferite, dar trebuie să fie conștienți și de istoria reală a Transilvaniei și de mitologia României.
Mai multe despre standarde

Licențiere

Produse și servicii în legatura cu teritoriul Transilvaniei

Suntem singura organizație care gestionează procesul de licențiere pentru teritoriul Transilvania și pentru produsele și serviciile sale aferente, inclusiv Dracula, conform conceptelor noastre. Licențele și logourile Transylvania World sunt aplicabile pentru orice produse și servicii și pot acoperi toate domeniile de activitate. Licențiem orice e legat de teritoriul Transilvaniei, de la literatură și filme, până la îmbrăcăminte, turism și altele.

Licențele noastre sunt autorizate să fie utilizate cu unul dintre branduri în cazul în care produsele sau serviciile respectă specificațiile noastre de calitate și promovează Transilvania în concordanță cu adevărul istoric.
Licențiază-ți produsele


PROIECTE | INTERNATIONAL | CARITATE

Proiecte

Activități și proiecte pentru dezvoltarea brandului Transilvaniei

Desfășurăm activități și lucrăm la mai multe proiecte, obiectivul lor fiind dezvoltarea globală a brandului Transylvania World. Ne implicăm în conservarea și promovarea teritoriului Transilvania, a istoriei și tradiților sale și în cunoașterea și promovarea  mitologiei dacice ca parte din folclorul românesc. „Transilvania Medieval World” este o cercetare pe care o efectuăm în vederea planificării și propunerii unei rețele de stațiuni tematice în România, unde istoria și fantasticul se suprapun pentru a oferi o destinație turistică nouă și impecabilă.

De asemenea, lucrăm pentru a dezvolta clasificări pentru sistemul HORECA din Transilvania, pentru alimente bio naturale locale, pentru produsele fabricate manual din Transilvania, inițiem tururi și pachete turistice speciale, tururi foto legate de site-uri istorice, site-uri mitice, puncte de observare a vieții sălbatice și multe altele.
Proiecte Transylvania World

Internațional

Deveniți partener al rețelei globale Transylvania World

Transylvania World plănuiește deschiderea de reprezentanțe la nivel global pentru a promova mai bine brandul, pentru a comunica cu producătorii, în vederea promovării teritoriului transilvănean, a tradițiilor locale și a conceptelor antice de mitologie. Ne adresăm atât furnizorilor cât și consumatorilor finali la nivel mondial. Birourile internationale vor fi în măsură să comunice cu agențiile locale de turism și cu operatorii acestora, cu furnizori, regizori de film, furnizori de software și de jocuri video, fermieri, etc.

Alături de birourile noastre internationale vom dezvolta și rețeaua internatională de cercetare, obiectivul nostru fiind dezvoltarea mai multor standarde și inițierea a mai multor proiecte legate de creșterea valorii brandului Transylvania World. Cercetarea și dezvoltarea reprezintă o prioritate pentru echipa noastră, cât și pentru noii noștri membrii.
Activitate Internațională

Acte de caritate

Activitățile noastre caritabile și proiectele pe zona Transilvania

O importantă parte a activității noastre o constă ajutorul oferit oamenilor și comunităților din Transilvania, aceștia reprezentând și contribuind la menținerea tradițiilor și folclorului (continuitatea mitologiilor dacice și tracice). Păstrarea intactă a lumii medievale autentice aduce cu sine o sumedenie de sacrificii la nivelul populațiie, iar noi dorim să ajutăm cât este posibil. O mulțime de oameni încă mai trăiesc la fel ca în trecutul îndepărtat, mai ales în zonele rurale și la poalele munților cu care se învecinează.

Un număr mare de oameni încă folosesc caii pentru a ara pământul, utilizează unelte învechite și trăiesc în case lipsite de energie electrică. Toate aceste persoane sunt demne de ajutor și încercăm să le oferim cât mai mult ajutor posibil. Dorim să inițiem programe și proiecte pentru a ajuta comunitățile din Transilvania. 
Proiecte caritabile în Transilvania© Transylvania World Association | 2023